Місце проектів – Грузія

З 2016 року Фонд Ебергарда Шьока провадить свою діяльність в Грузії – в країні, яка розмістилася між Чорним та Каспійським морями, між Великим та Малим Кавказом. Після припинення існування Радянського Союзу історія Грузії була пов’язаною з економічним спадом та з політичною нестабільністю. Зараз, не зважаючи на ці явища у минулому, столиця країни місто Тбілісі переживає в туристичний підйом, а гірські регіони також все частіше стають метою «зеленого туризму» західних європейців. Система професійної освіти була в Грузії слабко орієнтованою на практику. Застарілі структури навчання ще й тепер не в змозі підготувати молодих людей до ринкового попиту на висококваліфікованих робітників.

Модернізація навчання столярів у місті Поті (Грузія)

Спільно з Професійним училищем «Пгазізі» („Phazisi“) ми модернізуємо навчання столярів у грузинському портовому місті Поті на узбережжі Чорного моря. З цією метою протягом наступних трьох років навчальні приміщення буде оснащено сучасними верстатами та дрібним та ручним інструментом, будуть підвищувати свою кваліфікацію майстри виробничого навчання, а навчальні матеріали та посібники, навчальні плани буде перепрацьовано. При цьому навчання буде переорієнтовано на практику та буде впроваджено елементи дуальної освіти. На основі будівництва одноповерхової будівлі виробничих майстерень буде створено матеріально-технічну базу проекту. Поряд зі столярною майстернею заплановано будівництво складу для матеріалів, майстерню лаково-фарбового опорядження деревини та переодягальні – все це загальною площею 200 м². Проект провадиться у співпраці з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) (GIZ).

“Friendly Monsters“ («Привітливі монстри»)

Мистецтво, професійне ремесло, навчання та соціальна активність поєднуються в ігровому майданчику для громадських зустрічей, який було відкрито в 2017 році в грузинському містечку Болнісі (Bolnisi). Безробітна молодь з цією метою створила спільно з митцем Йорґ Шульце (Joerg Schulze) різнокольоровий ансамбль споруд з деревини. У процесі роботи молоді люди познайомилися з основами обробки деревини, з використанням верстатів та з принципами роботи в команді. За допомогою свого проекту під назвою  “Friendly Monsters“ («Привітливі монстри») Фонд Ебергарда Шьока здійснив внесок у підтримку підлітків та молоді під час важкої життєвої фази. Даний проект було реалізовано в рамках «Німецько-Грузинського Року» у співпраці з Посольством Німеччини, яке знаходиться в Тбілісі, та з адміністрацією містечка Болнісі (Bolnisi).