Соціальні проекти

Соціальні проекти, якщо вони містять ремісничий компонент, та провадяться у одній з наших партнерських країн, були та часто є частиною нашого широкого спектру підтримки.

Житлове співтовариство у місті Істок (Росія)

В даний час тривають підготовчі заходи для співпраці зі Співтовариством людей з обмеженими фізичними можливостями у місті Істок (Росія). Тут, у рамках партнерства між містами Пфорцгайм (Pforzheim) та Іркутськ, а також із залученням програми обміну учнями професійних училищ у сфері навчання столярів заплановано зав’язати контакт з мешканцями міста Істок та, за відповідної можливості, залучити їх до проекту.

Гуртожиток професійного училища у місті Каушани (Căuşeni) / Молдова

Вже багато років, спільно з Колом друзів Фонду Ебергарда Шьока під керівництвом Сабіни Шьок, -дружини засновника Фонду, ми прагнемо  покращувати житлові умови учнів у місті Каушани (Молдова). З одного боку, це відбувається завдяки покращеним умовам навчання, але також і будні підлітків, які мешкають у тамтешньому гуртожитку, полегшуються завдяки конкретним допоміжним заходам. Вже було замінено вікна, спільні кухні на поверхах отримали нове устаткування, а санітарні приміщення було відремонтовано та обладнано.

“Friendly Monsters“ («Привітливі монстри»)

Мистецтво, професійне ремесло, навчання та соціальна активність поєднуються в ігровому майданчику для громадських зустрічей, який було відкрито в 2017 році в грузинському містечку Болнісі (Bolnisi). Безробітна молодь з цією метою створила спільно з митцем Йорґ Шульце (Joerg Schulze) різнокольоровий ансамбль споруд з деревини. У процесі роботи молоді люди познайомилися з основами обробки деревини, з використанням верстатів та з принципами роботи в команді. За допомогою свого проекту під назвою  “Friendly Monsters“ («Привітливі монстри») Фонд Ебергарда Шьока здійснив внесок у підтримку підлітків та молоді під час важкої життєвої фази. Даний проект було реалізовано в рамках «Німецько-Грузинського Року» у співпраці з Посольством Німеччини, яке знаходиться в Тбілісі, та з адміністрацією містечка Болнісі (Bolnisi).