Модернізація спеціальності Міське та просторове планування в Україні

06.05.2020:

Впровадження ступеня магістра з міського та просторового планування, орієнтованого на західноєвропейські стандарти, є метою нашої співпраці з Київським національним університетом будівництва і архітектури. Спираючись на проведені Школи урбаністики в Києві, Харкові та Луцьку, ми хочемо на протязі наступних трьох років спільно створити загальну методичну та методологічну основу для навчання і таким чином сприяти активізації національної та міжнародної університетської співпраці.

Наразі 13 університетів в Україні готують кваліфікованих інженерів і магістрів у галузі «Містобудування». Створення та сталий розвиток належного матеріального і просторового середовища для мешканців і користувачів населених та відкритих просторів є головною метою  спеціальності. Ця спеціальність поєднує знання та досвід з галузей демографії, географії, геології, економіки, екології та кліматології. Кооперація та інноваційний потенціал серед українських університетів  є недостатніми, рівень навчання та науково-практичні стандарти якості професорів та доцентів сильно різняться, тоді як попит на відповідних експертів є високим.

Координацію процесу впровадження модернізованої спеціальності покладено на нашу дочірню організацію «Фонд підтримки будівельної галузі» з місцезнаходженням в Києві. У вересні 2021 року перші студенти матимуть змогу почати навчання за модернізованою спеціальністю «Міське та просторове планування» на новоствореному однойменному факультеті. Цей факультет вже функціонує як міжуніверситетський майданчик для  містобудування та муніципального планування.

Розглянути всі письмові матеріали