Актуальне

Мультиплікація (поширення досвіду), Професійна освіта

Семінар з виготовлення дверей в Кишиневі

20.03.2020:

В лютому та березні наш експерт Христоф Юнґганс (Christoph Junghans) впровадив майстрів виробничого навчання та двох учнів у царину нових методів та технологій виготовлення дверей. Від початку тобто від виконання креслення в майстерні до самого монтажу на місці було обговорено та на практиці апробовано всі окремі виробничі кроки. Протягом семінару, що складався з двох розділів та відбувався у навчальному закладі Școala Profesională nr. 4, mun. в столиці Молдови м. Кишиневі (Chișinău), було виготовлено ряд дерев’яних дверей, призначених для училища Școala Profesională Hîncești/ Молдова, в якому ми також провадимо проектну діяльність.

Вказані семінари є складовою частиною нашого проекту з модернізації навчання столярів у Республіці Молдова. Ремонт майстерень та оновлення оснащення в Кишиневі посуваються вперед великими кроками. Таким чином, підлогу в приміщенні лакофарбового опорядження в училищі Școala Profesională nr. 4, mun. було покрито плиткою, а училище протягом періоду до кінця 2019 року придбало три великі стаціонарні деревообробні верстати. Інші верстати, які вже фінансовано Фондом Ебергарда Шьока, надійдуть протягом поточного року. Питання влаштування дерев’яної підлоги у окремих приміщеннях майстерень вивчається.

Премії та відзнаки

Відзначено молодих фахівців з виробництва готових бетонних елементів

19.02.2020:

Бертольд Віґ (Berthold Vigh) (компанія «AL-Franken-Fertigteil GmbH», м. Еллінґен-Штопфенгайм), Ніклас Ґьодеке (Niklas Gödeke) (підприємство «Rinn Beton- und Naturstein GmbH & Co. KG», м. Гойхельгайм) та Юліан Гаймбах (Julian Heimbach) (компанія «Aicheler + Braun GmbH», м. Тюбінґен), отримали вчора в рамках вже 64-х «Днів бетону в Ульмі» Премію для підтримки молодої зміни у сфері виробництва бетонних елементів. Таким чином ми щорічно спільно з «Центром підвищення кваліфікації для виробників бетону та готових бетонних елементів» («Berufsförderungswerk für die Beton- und Fertigteilhersteller e.V.») відзначаємо учнів зі сфери професійної освіти у галузі виробництва бетону та бетонних будівельних елементів за чудові досягнення під час їх випускних екзаменів.

Разом з Премією нагороджені отримали офіційне запрошення відвідати й оглянути компанію «Schöck Bauteile GmbH» в Баден-Бадені та підприємство «Albert Regenold GmbH» в м. Бюль, а також можливість участі в навчальній поїздці до Італії, яку організовує вище вказаний Центр підвищення кваліфікації.

Премії та відзнаки

Нагороджені премією Шьока за інновацію в будівництві 2020

18.02.2020:

Інес Тенбіґ (Ines Tenbieg) (RWTH Aachen – Рейнсько-Вестфальський технічний університет м. Аахен), Нора Сузанне Біз (Nora Susanne Bies) (Технічний університет м. Кайзерслаутерн), Христіан Доммес (Christian Dommes) (RWTH Aachen – Рейнсько-Вестфальський технічний університет м. Аахен) та Якоб Борецкі (Jakob Boretzki) (KIT – м. Карлсруе, Інститут технологій) є цьогорічними нагородженими Премією Шьока за інновацію в будівництві. Відзнаку за перспективні дослідження у сфері капітального масивного будівництва, дотовану сумою 2500 Євро, було урочисто вручено вчора, напередодні  «Ульмських днів бетону».

Фонд Ебергарда Шьока за підтримки компанії «Schöck Bauteile GmbH» нагороджує видатні дипломні та магістерські роботи в будівельно-інженерній галузі Премією Шьока за інновацію в будівництві вже з 2000-го року.

Професійна освіта, Соціальні проекти

Укладено Угоду про підтримку Громадського об’єднання «WERKstattSCHULE»

11.02.2020:

Своїм проектом «LÄUFT?!» («ЛЬОЙФТ?!»), де назва в українському перекладі звучить приблизно «СПРАВА РУХАЄТЬСЯ?!», Громадське об’єднання «WERKstattSCHULE e.V.“ («ВЕРКштаттШУЛЄ» (українською без врахування гри слів – «МАЙСТЕРНЯзамістьШКОЛИ»)), м. Гайдельберґ (Heidelberg), Німеччина, пропонує підліткам та молоді без відповідного свідоцтва про закінчення шкільної освіти підтримку в переході від школи до виробничої (кваліфікованої ремісничої) професії, Мова йде про  молодих людей, які часто не мають постійного місця проживання та мають відповідний кримінальний досвід. В рамках практичної ремісничої та мистецької діяльності підліткам та молоді у віці від 15 до 25 років демонструються персональні компетенції та можливості реалізації власного потенціалу з можливістю «перевірки» на власному досвіді. Учасники дізнаються, в чому полягає структуризація робочого дня, обов’язковість та навчаються власної відповідальності і, таким чином, мають реінтегруватися у відрегульовану систему життя (наприклад, – закінчення школи, практика, навчання певної професії, чітке з’ясування ситуації з житлом). За допомогою спільної праці  над розробкою продукції, яка під професійним керівництвом групи фахівців Об’єднання «WERKstattSCHULE» виготовляється в реальних умовах у співпраці з кваліфікованими малими виробничими підприємствами та може продаватися, має бути апробовано адаптованість до ринку праці та власну майстерність.

Фонд Ебергарда Шьока підтримуватиме вказаний проект поки-що протягом одного року. Відповідну Угоду сьогодні було підписано Членом Правління/директором Фонду Ебергарда Шьока паном Петером Мьоллєром (Peter Möller), та директоркою Об’єднання «WERKstattSCHULE e.V. Heidelberg» пані Гендрік’є Лоренц (Hendrikje Lorenz).

Фонд підтримки будівельної галузі

Зимова школа з урбаністики в Луцьку

03.02.2020:

В ці вихідні на базі Луцького національного технічного університету (Луцький національний технічний університет) завершилась Зимова школа урбаністики. На протязі тижня 35 студентів і десять волонтерів із 13 університетів з усієї України під керівництвом десяти доцентів з України та Німеччини розробили концепцію інтегрованого розвитку міста Луцьк та його історичного центру.

На завершення Зимової школи майбутні архітектори, містобудівники і інженери представили свої ідеї щодо розвитку Луцька, поліпшення інфраструктури і транспортного планування, які були з великим інтересом прийняті до уваги міською адміністрацією.

Наш дочірній фонд, Фонд підтримки будівельної галузі (SFB) в Києві, регулярно проводить Літні і Зимові школи урбаністики по всій Україні, як наприклад, на базі університетів Києва, Харкова, Рівного.