Актуальне

Мультиплікація (поширення досвіду), Професійна освіта

Директори польських професійних училищ у нашому партнерському училищі в Києві

21--го 03 2018-го року:

Київське вище професійне училище будівництва і дизайну – наш партнер у модельному проекті модернізації навчання малярів – використовує оновлені, сучасно оснащені малярні майстерні, а також нові, здобуті спеціалістами училища знання, для розбудови міжнародної співпраці. Під час проектного візиту, який здійснив член Правління фонду пан Петер Мьоллєр до нашого партнерського навчального закладу, там перебували також і директори польських професійних училищ з Варшави та її околиць. Вони пройшли курс, присвячений декоративним штукатурним технікам, який виконував роль підготовки до  українсько-польського обміну учнями професійних шкіл. Польські колеги були дуже позитивно вражені  оснащенням нашого партнерського училища та професійністю українських майстрів, викладачів, а також рівнем знань учнів. Вони планують надіслати у майбутньому польських учнів до Києва для участі у практичному навчанні. Це дасть нашому партнерському навчальному закладові можливість забезпечити ще одну частину фінансових надходжень, які, в свою чергу, буде спрямовано на розвиток освітньої діяльності.

Премії та відзнаки

Нагородження преміями в Ульмі

27--го 02 2018-го року:

Поряд з Премією Шьока за інновацію в будівництві, нагородження якою відбулося 19.02.2018 (відео про цьогорічних лауреатів дивіться тут), маємо також друге нагородження – ще однією премією – в місті Ульмі (Ulm). З 2017-го року існує Премія для молодої зміни у сфері виробництва бетонних елементів, якою ми нагороджуємо молодих фахівців спільно з Громадською організацією «Комбінат підтримки професійної освіти для виробників бетонних та залізо-бетонних готових  елементів» (Berufsförderungswerk für die Beton- und Fertigteilhersteller e.V. (BBF)) . Цією премією нагороджуються найкращі у Федеративній Республіці Німеччині кваліфіковані робітники із званням «товариша майстра» (за німецькою системою професійних ремісничих ступенів).

Відзнака премією є для молодих ремісників нагородою за здобутки у роботі та одночасно й мотивацією на майбутнє. Премійовано найкращих виробників бетонних елементів та технологів-механіків готових залізобетонних виробів.

Премію отримали: пані Етьєнн Альдер (Etienne Alder), пан Олівер Бібер (Oliver Bieber), пан Себастьян Еґберс (Sebastian Egbers), пан Данні Краке (Danny Krake), пан Міхаель Тірмайєр (Michael Thiermeyer) та пан Карло Томсен (Carlo Thomsen). Вітаємо їх із чудовими досягненнями!

Проекти обміну

Російські учні-малярі на семінарі підготовки майстрів малярної справи

05--го 02 2018-го року:

В рамках партнерства між Баденським фаховим училищем малярів міста Лар (Lahr) («BAMALA») та Уральським коледжем технологій і підприємництва (м. Єкатеринбург) троє учнів, які навчаються малярного ремесла, отримали можливість взяти участь в однотижневому підготовчому семінарі для майбутніх майстрів малярної справи. На семінарі було поставлено завдання щодо опрацювання замовлення з орієнтиром на потреби клієнта, що означає, що завдання слід було виконати не тільки практично, а ще й визначити необхідні параметри та зробити калькуляцію проекту. Російські учні з цією метою дослідили умови у своїй батьківщині, щоб дістати результат, який відповідає особливостям  їх рідного оточення.

Гордість в них виникла, звичайно, переважно у зв’язку з практичним виконанням власної роботи: невеликий приставний столик до вішака для одягу було покрито індивідуально обраним пофарбуванням. У зв’язку з тим, що для досягнення відповідного результату у нас на вибір є найрізноманітніші техніки і матеріали, виграш у формі нових знань і навичок був величезним. Концентрована робота і компактна форма навчання дозволили виділити час для спілкування і перебування разом з німецькими колегами, а також для декількох екскурсій.

Премії та відзнаки

Премія Шьока за інновацію в будівництві 2018

15--го 01 2018-го року:

За відмінні випускні роботи цього року відзначено: дипломована інженер Цецілія Карґе (Caecilia Karge) з Технічного університету м. Дрездена, магістр наук (M. Sc.) Патрік Еблє (Patrick Eble) з Інституту технологій м. Карлсруе, магістр наук (M. Sc.) Генрік Матц (Henrik Matz) з Технічного університету м. Брауншвайґ. Щиро вітаємо! Нагородження преміями відбудеться 19.02.2018 в місті Ульм.

Мультиплікація (поширення досвіду)

Новий проект поширення (мультиплікації) досвіду у Вінниці / Центральна Україна

12--го 12 2017-го року:

Після малярів тепер вже і столяри Вищого художнього професійно-технічного училища № 5 м. Вінниці отримають користь від модернізації свого професійного навчання. З цією метою результати проекту модернізації навчання столярів, опрацьовані спочатку у Львові, буде передано ще одному навчальному закладові. На початку грудня Петер Мьоллер та заступник Голови Вінницької обласної ради  підписали відповідну угоду. Планувальний семінар для узгодження будівельно-ремонтних заходів у майстернях буде проведено незабаром. Супровід буде відбуватися Фондом підтримки будівельної галузі (м. Київ) – нашим дочірнім українським фондом. Фахове керівництво буде знаходитися у надійних руках Христофа Юнґганса (Christoph Junghans), який вже успішно організував нове навчання столярів у Львові/Україна та в Каушанах (Causeni)/Молдова.