Актуальне

Проекти обміну

Спільними зусиллями на користь культурної спадщини

18--го 06 2018-го року:

Під час «Європейського дня охорони історичних пам’яток» в місті Трір перед захопливими лаштунками римських цезарських терм колишні та майбутні учасники Міжнародного культурного діалогового проекту для каменярів демонстрували свою майстерність. Поміж багатьох інформаційних стендів невелика робоча каменярська хижа-майстерня притягувала до себе увагу великої кількості відвідувачів. Дипломований скульптор Дірк Брюґґеманн-Булгаков, який відповідає за супровід української частини проекту, надавав цікаву інформацію та відповідав на запитання зацікавленої публіки. Проект, що реалізується у співпраці з аґенцією «thornconcept.eu», переживатиме свою наступну фазу з 18-го червня у Львові. Німецькі та українські каменярі та скульптори у камені знову будуть там спільно працювати.

Прем’єра в Нойштадті на Айші

18--го 06 2018-го року:

Десять учнів та троє майстрів виробничого навчання з Єкатеринбургу (Урал) побували в місті Нойштадт на Айші. Молоді автомехатроніки (автомеханіки та автоелектроніки в одному) взяли участь в обміні учнями професійних училищ, який буде повністю скомплектовано восени шляхом відповідного перебуванням німецької групи. Спільна робота в майстерні, відвідини фірми BMW та численні заходи у вільний час швидко згуртували групу. Для училища з Нойштадту на Айші обмін з Росією є прем’єрою. У зв’язку з цим, велика увага та багатостороння підтримка відвідин російської групи були ще більш втішними фактами для всього оточення, пов’язаного з училищем.

Фонд

«Медаль Штауферів» для Ебергарда Шьока

14--го 05 2018-го року:

26 квітня 2018 відбулися подвійні поздоровлення для Засновника нашого Фонду, адже нагородження «Медаллю Штауферів» – особистою відзнакою Прем’єр-міністра Федеральної землі Баден-Вюрттемберґ за особливі заслуги перед краєм – зійшлося з 83-річчям Ебергарда Шьока. Цією медаллю оцінено його підприємницьку та суспільно-корисну діяльність.

Ми тішимося спільно з ним та вітаємо його від щирого серця

Посилання на сторінку Федеральної землі

Премії та відзнаки

Німецька премія у будівельній галузі для вищих навчальних закладів – 2018

14--го 04 2018-го року:

Німецьку премію в будівельній галузі для вищих навчальних закладів кожного другого року вручає «Університетський фонд», а грошову преміальну винагороду в рамках цієї премії фінансово підтримує Фонд Ебергарда Шьока. Цього року нею нагороджено приватний Університет Цеппеліна у

м. Фрідріхьсгафен (Friedrichshafen). Університет м. Любек (Lübeck) та Вищий навчальний заклад засобів масової інфоормації м. Штуттґарт (Stuttgart) також отримали відзнаки. Патронат над цією премією взяло Федеральне міністерство будівництва Німеччини.

Фільм про головного переможця.

Мультиплікація (поширення досвіду), Професійна освіта

Директори польських професійних училищ у нашому партнерському училищі в Києві

21--го 03 2018-го року:

Київське вище професійне училище будівництва і дизайну – наш партнер у модельному проекті модернізації навчання малярів – використовує оновлені, сучасно оснащені малярні майстерні, а також нові, здобуті спеціалістами училища знання, для розбудови міжнародної співпраці. Під час проектного візиту, який здійснив член Правління фонду пан Петер Мьоллєр до нашого партнерського навчального закладу, там перебували також і директори польських професійних училищ з Варшави та її околиць. Вони пройшли курс, присвячений декоративним штукатурним технікам, який виконував роль підготовки до  українсько-польського обміну учнями професійних шкіл. Польські колеги були дуже позитивно вражені  оснащенням нашого партнерського училища та професійністю українських майстрів, викладачів, а також рівнем знань учнів. Вони планують надіслати у майбутньому польських учнів до Києва для участі у практичному навчанні. Це дасть нашому партнерському навчальному закладові можливість забезпечити ще одну частину фінансових надходжень, які, в свою чергу, буде спрямовано на розвиток освітньої діяльності.