Актуальне

Підписання угоди в Києві

14--го 01 2020-го року:

Спільно з нашим давнім партнером – Київським вищим професійним училищем будівництва і дизайну та за підтримки Департаменту освіти і науки Київської міської державної адміністрації  ми вперше в Україні протягом наступних трьох років запроваджуватимемо на базі основної професії „Оформлювач вітрин, приміщень та будівель“ навчання „Виробник реклами”.

Поряд з адаптацією навчальних планів до німецьких/європейських стандартів та підвищенням кваліфікації майстрів виробничого навчання заплановано масштабні заходи з реконструкції та ремонту приміщень та оснащення навчальної майстерні. 13 січня в столиці України м. Києві член Правління/директор Фонду Ебергарда Шьока Петер Мьоллєр та директор Київського вищого професійного училища будівництва і дизайну Георгій Алексенко підписали відповідну Угоду про співпрацю.

Професійна освіта

Столярні проекти в Молдові

09--го 01 2020-го року:

В кінці 2019 року наш експерт з модернізації навчання столярів Христоф Юнґганс (Christoph Junghans) відвідав населені пункти в Молдові, де реалізуються наші проекти. В Каушанах (Instituția Publică Școala Profesională Căușeni), де проект модернізації навчання столярів уже завершено, наш експерт в рамках післяпроектного супроводу виготовив спільно з майстрами виробничого навчання та учнями взірець ліжка. Такі ліжка у майбутньому будуть виготовлятися учнями під час занять у виробничій майстерні для гуртожитку училища.  Крім того, столярам вказаного училища було передано електроінструменти, які нам подарувала фірма Festool. Радість тих, хто отримав інструменти, була великою, адже відразу стало зрозумілим, що з цими електроінструментами виробничо-навчальні процеси можна істотно покращити. У новій точці виконання проекту, в професійному училищі № 4 в Кишиневі (Chișinău), відбувся супровід постачання нового комбінованого верстату, який об’єднує в собі 5 основних деревообробних функцій. Христоф Юнґганс прийняв верстат в експлуатацію, випробував та перевірив його функціональність, а також проінструктував майстрів виробничого навчання. Під час навчання майстрів поряд з прийомами роботи на верстаті найбільшу увагу було присвячено інструктажеві з безпеки праці.

Модельні проекти, Професійна освіта

Підпис угоди в м. Поті / Грузія

11--го 12 2019-го року:

Незадовго до Різдвяних Канікул директор та член Правління Фонду Ебергарду Шьока (Eberhard-Schöck-Stiftung) Петер Мьоллєр та директорка Коледжу Пгазісі м. Поті/Грузія (College „Phazisi“) Ніно Бакурадзе встигли підписати Угоду про співпрацю. Узгоджено «Проект з модернізації навчання столярів». Передусім заплановано спорудження будівлі майстерні. До початку навчання у 2020 році майстерню буде оснащено та буде навчено майстрів виробничого навчання. В Грузії попит на фахівців з високим рівнем кваліфікації є також надзвичайно великим. Ми тішимося з приводу того, що знайшли тут нового проектного партнера, спільно з яким ми також і в Грузії можемо переслідувати ціль уможливити молодим людям добру ремісничу освіту.

Професійна освіта

45 років успіху! Ювілей Уральського коледжу технологій і підприємництва

02--го 12 2019-го року:

З 1998 року в Уральському коледжі технологій і підприємництва (Уральский колледж технологий и предпринимательства) за підтримки Уряду Свердловської області, відповідного Міністерства загального та професійної освіти та Фонду Ебергарда Шьока (Eberhard-Schöck-Stiftung) провадяться проекти з модернізації навчання окремих ремісничих професій. З Єкатеринбурзьким коледжем технологій і підприємництва нас об’єднує 21 рік спільної проектної праці. У ці дні він святкує 45 –років свого існування! Вітаємо!

Відео про Ювілей з акцентом на нашій діяльності дивіться за цим посиланням.

Мультиплікація (поширення досвіду), Професійна освіта

Спільний семінар для малярів і столярів у Вінниці

04--го 11 2019-го року:

На тему „Напилення фарби на поверхню та історичні способи опорядження деревини“ Христоф Юнґганс (Christoph Junghans) спільно зі своїм сином Давидом (David Junghans) запропонували та виконали тижневий семінар, участь в якому брали представники двох ремісничих професій, які працюють в Художньому професійно-технічному училищі № 5 м. Вінниця . Елементи меблів, виготовлені столярами у вересні, було пофарбовано та полаковано, а також було виготовлено з відповідних матеріалів дошки-взірці з покриттям поверхні за різними техніками опорядження. Учасники тренувалися у роботі з двома видами пістолетів та пристроїв для напилення фарб та лаків і виготовляли самостійно непрозорі фарби і та частково прозорі «лазури». Семінар охоплював весь діапазон робіт, яких має сьогодні навчати професійна освіта в даній сфері: від традиційних технік та матеріалів до найсучасніших речовин, пристроїв та оснащення.

Обмін досвідом між малярами і столярами та спільні рішення професійних питань розширили світогляд викладачів і майстрів в рамках власної спеціальності. Це стало для всіх новим позитивним досвідом.