Профіль

Заснований підприємцем та інженером-будівельником Ебергардом Шьоком (Eberhard Schöck) у кінці 1992-го року, Фонд підтримує відповідно до гасла „перетворення через освіту“ будівельно-ремісничу професійну освіту та приватне підприємництво у будівельно-ремісничій сфері в Україні, в Росії та в Молдові. Фонд виконує свою роботу далекосяжно та переважно на оперативній основі.

Верховною метою Фонду є підтримка розбудови структур, які відносяться до верств середнього класу, а це сприяє зміцненню демократії та ринкової економіки у країнах-партнерах.

За допомогою своїх заходів та проектів Фонд забезпечує передачу нових знань та технологій (Know-how-Transfer) і опрацьовує економічні, суспільні, структурно-політичні та освітньо-політичні теми. Крім того, за допомогою програм обміну пропонується можливість Форуму для міжнародного порозуміння, який служить взаємному діалогові, повазі та дружбі між народами.

Партнерами Фонду є неурядові організації, навчальні заклади, групи представництва спільних інтересів у ремісничій сфері, міста, професійні ремісничі підприємства та державні інституції і установи. Для реалізації своїх заходів та проектів у своєму розпорядженні Фонд має експертів із всіх аспектів професійного будівельного ремесла, будівельної галузі в цілому та у сфері професійної освіти.