Місце проектів – Молдова

Республіка Молдова відноситься до числа країн-партнерів Фонду з 2011-го року . Невелика аграрна країна має досить слабкі економічні структури. Переважна частина працездатного населення заробляє собі на життя у Західній Європі, тому діти часто зростають у становищі так званих «соціальних сиріт». Професійна освіта не продовжувала розвиватися вже десятиліттями, а професійні училища знаходяться у безнадійному стані. Особливо у сільській місцевості для молоді відсутні перспективи. У зв’язку з цим, Фонд виніс рішення щодо того, щоб обрати підшефне училище саме поза столицею і там, на базі навчального закладу, допомогти молодим людям покращити їх життєву ситуацію.

Гуртожиток професійного училища у місті Каушани (Căuşeni )(Молдова)

Вже багато років, спільно з Колом друзів Фонду Ебергарда Шьока під керівництвом Сабіни Шьок, -дружини засновника Фонду, ми прагнемо  покращувати житлові умови учнів у місті Каушани (Молдова). З одного боку, це відбувається завдяки покращеним умовам навчання, але також і будні підлітків, які мешкають у тамтешньому гуртожитку, полегшуються завдяки конкретним допоміжним заходам. Вже було замінено вікна, спільні кухні на поверхах отримали нове устаткування, а санітарні приміщення було відремонтовано та обладнано.

Модернізація навчання столярів у професійному училищі міста Каушани (Căuşeni )(Молдова)

Тут, з 2011-го року, відбувається модернізація навчання столярів. За час, який минув, вже повністю реконструйовано майстерню, приміщення машинної обробки було обладнано сучасними верстатами , а приміщення ручної обробки було забезпечено сучасними інструментами ручної обробки деревини. Відбулася велика кількість навчальних курсів для учнів та майстрів виробничого навчання. Всього в даний час за вище вказаною спеціальністю навчаються приблизно 70 учнів. З початку проекту кількість учнів істотно збільшилася.

Проект у Молдові є тісно пов’язаним з відповідним проектом у Львові. У Львові, наприклад, вже відбулися семінари для майстрів з Молдови.