Соціальні проекти

Соціальні проекти, якщо вони містять ремісничий компонент, та провадяться у одній з наших партнерських країн, були та часто є частиною нашого широкого спектру підтримки.

Житлове співтовариство у місті Істок (Росія)

В даний час тривають підготовчі заходи для співпраці зі Співтовариством людей з обмеженими фізичними можливостями у місті Істок (Росія). Тут, у рамках партнерства між містами Пфорцгайм (Pforzheim) та Іркутськ, а також із залученням програми обміну учнями професійних училищ у сфері навчання столярів заплановано зав’язати контакт з мешканцями міста Істок та, за відповідної можливості, залучити їх до проекту.

Гуртожиток професійного училища у місті Каушани (Căuşeni )(Молдова)

Вже багато років, спільно з Колом друзів Фонду Ебергарда Шьока під керівництвом Сабіни Шьок, -дружини засновника Фонду, ми прагнемо  покращувати житлові умови учнів у місті Каушани (Молдова). З одного боку, це відбувається завдяки покращеним умовам навчання, але також і будні підлітків, які мешкають у тамтешньому гуртожитку, полегшуються завдяки конкретним допоміжним заходам. Вже було замінено вікна, спільні кухні на поверхах отримали нове устаткування, а санітарні приміщення було відремонтовано та обладнано.

“Friendly Monsters“ («Привітливі монстри»)

У близькому майбутньому заплановано підтримку проекту „Friendly Monsters“ у Грузії. Тут, із залученням підлітків із складних у соціальному плані груп буде відбуватися креативна робота із виготовленням власними руками цікавих виробів. Результати проекту буде представлено громадськості у формі мистецьких чи ігрових об’єктів у громадських місцях, які будуть служити кращому сприйняттю підлітків суспільством. Спільна творча робота власноруч позитивно впливає на самооцінку, на здатність працювати у команді з іншими людьми та на особисті перспективи підлітків. Більше можна дізнатися за посиланням FRIENDLYMONSTERS