Актуальне

Проекти обміну

Українські каменярі та скульптори у в німецькому місті Кайзерслаутерні (Kaiserslautern)

14--го 09 2017-го року:

Це вже стало традицією: у вересні до Училища майстрів-ремісників міста Кайзерслаутерна прибувають у гості студенти-скульптори – каменярі  зі Львова. Тут вони виготовляють спільно з німецькими колегами  елементи для барокового терасового саду містечка Кірхьгаймболандена (Kirchheimbolanden), відбудова (ревіталізація) якого безперервно крокує вперед завдяки активній роботі багатьох учасників, на чолі яких стоїть пані доктор Лідія Торн Вікерт (Dr. Lydia Thorn Wickert) (thornconcept.eu). Крім того, молоді каменярі і скульптори отримують враження від рамкової програми, яка збагачує їх мистецькі та фахові знання і потреби, а також  знайомляться з демократичними інституціями громадянської спільноти, які відображають багатоманітність суспільного життя в Німеччині.

Мультиплікація (поширення досвіду), Професійна освіта

Офіційна угода про співпрацю протягом наступних п’яти років

14--го 09 2017-го року:

На початку вересня Фонд Ебергарда Шьока підписав у Єкатеринбурзі наступну Угоду про співпрацю з Міністерством освіти Свердловської області Російської Федерації та зі своїм давнім проектним партнером – Уральським коледжем технологій та підприємництва. Таким чином, надзвичайно успішна кооперація з метою модернізації професійної ремісничої освіти продовжується до 2022-го року. Партнери планують мультиплікувати (поширити) досвід попередніх проектів у інших професійних навчальних закладах Свердловської області та підняти навчання за цілим рядом спеціальностей, модернізоване в рамках попередніх проектів, на найновіший рівень з точки зору його змісту та сучасного стану техніки. Передбачено продовження розбудови обміну учнями з німецькими професійними училищами. Крім того, Фонд Ебергарда Шьока висловив бажання використати  досвід свого проектного партнера для його мультиплікації (поширення) поза межами Свердловської області та Росії.

Проекти обміну

Німецькі та українські каменярі в історичній частині міста Львові за роботою

19--го 07 2017-го року:

Під фаховим керівництвом  каменяра і скульптора Дірка Брюґґеманна-Булгакова вже цілий тиждень молоді німецькі та українські каменярі працюють над історичним фасадом у старій частині міста Львова. Вже у попередні роки такі проекти успішно виконувалися. Об’єкт має центральне розташування і у зв’язку з цим зацікавленість громадськості є високою. Поряд з реставраційними техніками та ремісничими навичками молоді каменярі вивчають також і багато чого нового про місто, країну та її людей. Спільна праця над спільною культурною спадщиною, особливо у поєднанні мистецтва і ремесла є великим збагаченням особистої майстерності та власного розвитку  учасників даного завдання. Проект організовано пані доктором Лідією Торн Вікерт  та Німецьким Товариством міжнародного співробітництва.

Соціальні проекти

«Friendly Monsters» («Привітливі монстри») в Грузії: відкрито різнокольоровий майданчик для ігор і зустрічей

17--го 07 2017-го року:

Мистецтво, ремесло, навчання та соціальна активність поєднуються у щойно відкритому майданчику для ігор та зустрічей у м. Болнісі в Грузії. Протягом декількох тижнів Йорґ  Шульце (Joerg Schulze) створив спільно з безробітними молодими людьми будівельний дерев’яний ансамбль, який буде корисним для місцевих мешканців і який було переважно запроектовано та збудовано молоддю. Таким чином, учасники познайомилися із засадами обробки деревини, застосування  технічного обладнання та співпраці у команді з іншими.  Таким чином Фонд Ебергарда Шьока  (Eberhard-Schöck-Stiftung) робить свій внесок у підтримку молоді на важкому етапі її життя в рамках «Німецько-Грузинського року». Проект отримує підтримку і допомогу від Посольства Німеччини в Тбілісі та від адміністрації міста Болнісі.

Премія у області культури за підтримку розвитку німецької мови

Нагородження Премією Якоба Ґрімма (Jacob Grimm) Норберта Ламмерта (Norbert Lammert)

02--го 06 2017-го року:

Лауреатів премій у рамках нагородження Премією в області культури за розвиток німецької мови у 2017 році визначено. Про те, кого, крім Норберта Ламмерта ( Norbert Lammert) нагороджено цією премією, читайте будь ласка тут (німецькою).