Актуальне

Премія у області культури за підтримку розвитку німецької мови

Нагородження Премією Якоба Ґрімма (Jacob Grimm) Норберта Ламмерта (Norbert Lammert)

02--го 06 2017-го року:

Лауреатів премій у рамках нагородження Премією в області культури за розвиток німецької мови у 2017 році визначено. Про те, кого, крім Норберта Ламмерта ( Norbert Lammert) нагороджено цією премією, читайте будь ласка тут (німецькою).

Професійна освіта

Професійне навчання Нові перспективи для скульпторів – впровадження навчання каменярів у Львові

17--го 05 2017-го року:

У Львові підписано Угоду про співпрацю між Фондом Ебергарда Шьока (Eberhard-Schöck-Stiftung) та Львівським коледжем декоративного і ужиткового мистецтва ім. Івана Труша. Заплановано впровадження ремісничого навчання із акцентом на реставрації у сфері професійної обробки каменю. У Коледжі акцент у роботах з каменем лежить у полі скульптури і він є сильно художньо орієнтованим. Велика потреба у відновленні старої частини міста Львова з його незліченними скарбами вже навіть тільки у самій частині фасадів у центральній частині міста все ж вимагає глибоких ремісничих знань і навичок реставрації, які відповідають сучасним досягненням. Навчання, яке існує до сьогоднішнього дня, має у майбутньому бути доповненим цими компонентами.

Проекти обміну

Обмін учнями професійних училищ. Ауґсбурґ – Єкатеринбурґ

24--го 04 2017-го року:

Молоді механіки з водопостачання, опалення та кліматизації з Єкатеринбурґу (Росія) вперше побували в березні в рамках обміну учнями професійних навчальних закладів у місті Ауґсбурґ (Німеччина), щоб спільно з німецькими колегами реалізувати складний проект встановлення фонтану в дворі місцевого професійного училища. Поряд з роботою була також і цікава культурна програма.  Серед іншого, план перебування містив також і відвідування одного з відомих визначних місць Німеччини – замку Нойшванштайн (Neuschwanstein). Молоді росіяни повезли із собою додому радісні враження  та захоплення від побаченого. На наступну зустріч не прийдеться довго чекати: в кінці квітня розпочнеться перебування німецьких колег зі зворотнім візитом в Єкатеринбурзі – там також буде збудовано фонтан. Контакти між двома училищами виникли під час «Проектної кузні» в Москві, яку організував Фонд Stiftung DRJA , щоб надати нових імпульсів продовженню заходів з обміну, особливо у сфері професійної освіти.

Премії та відзнаки

Новий компонент програми підтримки: Премія для молодої зміни у сфері бетонних конструкцій

06--го 03 2017-го року:

В рамках урочистого вечірнього заходу «61-ші Дні Бетону» („61. BetonTage“) цього року, вперше за участі Фонду Ебергарда Шьока відбулася нагорода преміями найкращих учнів сфери професійної освіти за спеціальністю «Виготовлення готових бетонних елементів» („Betonfertigteilbauer“). Інституція підвищення кваліфікації у сфері виробництва бетонних та готових будівельних елементів (Berufsförderungswerk für die Beton- und Fertigteilhersteller e.V. (BBF)), місто Остфільдерн(Ostfildern), Німеччина,  мала змогу відзначити трьох хлопців, які закінчили своє навчання з чудовими, яскравими результатами. Детальнішу інформацію щодо вказаної тематики дивіться на сторінці BBF

Премії та відзнаки

Нагородження Премією Шьока за інновацію в будівництві 2017 відбулося

16--го 02 2017-го року:

В рамках Галузевого форуму Schöck Bauteile GmbH (ТзОВ Шьок Баутайлє) в місті Ульм (Німеччина) було представлено та відзначено лауреаток вище вказаної Премії. Відео, яке висвітлює інформацію про Премію та нагороджених у цьому році, Ви знайдете тут.